Mladim se dogaja! Kreativna beseda

Za 30 otrok III. triade smo izvedli aktivnost ‘Kreativna beseda’, v obliki start-up dni z Matijo Goljarjem. V ta namen so otroci preživeli teden dni v Strunjanu.

Prvi dan je bil namenjen team buildingu in generiranju poslovnih idej po metodi iz Ustvarjalnika. Drugi dan so bili z nami trije mentorji vključno z Matijem Goljarjem iz Ustvarjalnika. Da bi bili otroci čimbolj ustvarjalni, sproščeni, neobremenjeni je prvi del dneva vse potekalo zunaj, med sprehodom ob lepi slovenski obali. Zvečer je bil uvodni motivacijski del za projekte s predstavitvijo osebnih zgodb prisotnih mentorjev iz Ustvarjalnika. Sreda je bila namenjena delu na zbranih idejah ob spremstvu mentorjev, naslednji dan pa je sledilo začetno samostojno uresničevanje zamisli, in takrat so bile tudi že prve predstavitve zamisli.

Delo se je nadaljevalo še po uvodnem start-up tednu. Nekateri so ideje izpeljali do konca, drugi so bili pri tem manj uspešni. Znotraj tega so otroci oblikovali skodelice, razglednice in torbe z besedami. Skodelice in razglednice smo dali tudi natisniti, medtem ko so besede na torbah oblikovane s tekstilnimi barvami in so izdelki unikatni.

Projekt vodita učiteljici Tina Tonin in Mihaela Kastelec.

0 Komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja